Genellikle kış içkisi olarak bilinse de şarabı her mevsim içmek mümkün. Soğuk kış aylarında sıcak şarap gibisi yoktur. Soğuk ve uzun kış akşamlarında bir kadeh şarap harika olmazmıydı?

Ben kış aylarında şarabı tercih edenlerdenim. Şarapta kalite arttıkça fiyatta artıyor tabiki ama uygun ve güzel bir şarap olsun isterseniz Buzbağ Elazığ serisi iadealdir. Şarabı tek içebilirsiniz bu sizin zevkinize kalmış fakat alkolün yanında çerez meze muhteşem olabilir.

Yemekte içilen şarap elbette çok farklı ama benim bahsetmek istediğim yemekten sonra içilen şarap mezesi. Deneyenler bilir denemeyenlerinde mutlaka denemesi gereken bir meze. AYVA ve KAHVE...

Halk arasında ekmek ayvası denilen boğazınıza takılıp kalmayan hafif sulu ayvalardan olması şart. Ayvayı ufak ufak dilimleyip bir servis tabağına koyuyorsunuz. Daha sonra üzerine aynı yemeğe tuz eklediğiniz gibi kuru türk kahvesini serpiştiriyorsunuz ve harika bir şarap mezesi oluyor. Bazıları buna ek olarak hafif limonda sıkıyorlar fakat bu artık sizin damak tadınıza kalmış. Afiyet olsun...

Post a Comment

Daha yeni Daha eski